Як повідомляють «Вести» з посиланням на знайомих подружжя, що були присутні на церемонії, заяву пара подала завчасно. Ближче до дати, оскільки вони обидва нетрадиційної орієнтації, вирішили одягнутися кожен відповідно до своєї ролі в родині. Крім того, їм хотілося подивитися на реакцію співробітників РАЦСу.

Як розповіла одна зі співробітниць Деснянського районного РАЦСу, де проходила реєстрація, таких випадків у них ще не було: «Спочатку ми навіть не зрозуміли – вони виглядали, як звичайна пара. Потім уже, коли подивилися паспорти, то побачили, що чоловік – це наречена, а жінка – наречений». Молодята відмовилися коментувати свої стосунки. Як розповіли виданню, пов'язано це з тим, що вони побоюються, що «їм ще в цій країні жити».

Згідно із законом,  шлюб цілком легітимний. Закони України вимагають, щоб люди, які укладають шлюб, були жінкою і чоловіком. «Стать людини для РАЦСу випливає тільки з того, що написано в паспорті, а не з того, як людина виглядає і у що одягнена. Будь-хто в нашій країні може до невпізнанності змінити свою зовнішність із жіночої на чоловічу шляхом гормональної терапії і косметичних операцій, але поки в нього є паспорт з відміткою «стать – жіноча», для держави він залишається жінкою, навіть якщо це хлопець з бородою. Те саме стосується і зворотного перетворення чоловіка на жінку», – розповів лідер гей-форуму України Святослав Шеремет.

ІА "Вголос": НОВИНИ