В Україні таки є загроза терористичних актів, бо ми перебуваємо в умовах війни.

Про це «Вголосу» розповів ексзаступник голови СБУ Віктор Ягун.

«У людей є дуже багато зброї на руках, включаючи ту, яку могли незаконно вивезти із Донбасу. В Україні також є учасники бойових дій, які мають посттравматичний синдром, але ні психологи, ні військкомати з ними не працюють і не допомагають їм. Тому така людина може намагатися силою довести свою правоту, що потім може перетворитися у злочин», - зазначив він.

За словами Ягуна, загалом такі інциденти важко попередити – якщо людина готує, до прикладу, теракт одноосібно. До прикладу, терорист у Луцьку і книжку написав, і писав у мережі неадекватні речі, тому СБУ та правоохоронці мали би тримати на контролі таких підозрілих осіб.

«Людина у такому випадку може бути просто психічно хворою або неадекватною. І тут треба було би перевірити, чи він справді мав доступ до вибухівки, з ким він спілкувався, адже виготовити сам він її не міг, без специфічної освіти. І це компетенція правоохоронців – пролити світло на цю всю ситуацію. Саме вони мають відстежити біографію терориста, минуле, контакти, телефонні зв’язки та його знайомих», - резюмував експерт.

Як писав «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ