З 1 січня 2019 року в Україні значно подорожчають послуги платних телевізійних сервісів, включаючи кабельне телебачення, IPTV, телебачення інших технологій.

Про це йдеться в повідомленні Асоціації правовласників і постачальників контенту.

"Абонентська плата може зрости на 15-40% в залежності від регіональних особливостей, набору телевізійних каналів, різних економічних показників діяльності провайдерів", - заявили в організації.

У повідомленні наголошується, що згідно з даними Державної служби статистики за I півріччя 2018 року, середній обсяг реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, зокрема, цифрового, в Україні становить близько 72 грн.

"Однак, найімовірніше, тарифи можуть бути і вищими, оскільки провайдерам доводиться також витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію розважальних іноземних телеканалів", – заявили в Асоціації.

Українців попереджають, що тарифи зростатимуть й надалі через істотне підвищення плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту, необхідність збільшення заробітної плати працівникам, зростання тарифів за електроенергію тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ