У великих українських містах з 1 липня у великих містах почнуть облаштовувати перехоплюючі автостоянки, які мають допомогти боротися із заторами і нестачею парковок.

Про це у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

За словами Парцхаладзе, це рішення має поліпшити екологічний стан та налагодити транспортний рух у центральних районах міст.

Як пояснив чиновник, власник авто перед заїздом у центральну частину міста може залишити своє авто на такій парковці й скористатися громадським транспортом, щоб дістатися до місця призначення.

Перехоплюючі автостоянки будуть розташовуватися поблизу залізничних станцій, авіаційних терміналів, станцій метро, зупинок маршрутного таксі та іншого громадського транспорту, розміщеного на під'їзді до центральної частини міста.

Мінімальна відстань до зазначених об'єктів має становити 150 м.

До 50% автомісць на перехоплюючих автостоянках мають передбачатися для тривалого зберігання автомобілів (протягом дня), до 25% автомісць — для короткочасного зберігання (на декілька годин).

ІА "Вголос": НОВИНИ