Державний комітет телебачення і радіомовлення відмовив у видаванні дозволів на ввезення з території Росії 19 книг, які мають ознаки пропаганди держави-агресора.

Про це повідомили в прес-службі Держкомтелерадіо.

«Не будуть розповсюджувати в Україні книгу бізнес-консультанта Сергія Бехтерєва »Як працювати в робочий час: правила перемоги над офісним хаосом«, яку побудовано на прикладах роботи владних структур Росії. Не надано дозволу на ввезення книжки Ігоря Намаконова »Кроссфіт мозку: Як підготувати себе до вирішення нестандартних завдань«, в якій як мантра повторюють слова »Росія дивовижна і така, що дивує, країна, а ми, її громадяни, дивовижні люди«, - йдеться в повідомленні.

Крім того, не дозволили ввезення книги журналістки московських глянцевих видань Ніно Біліходзе »Грузинська кухня: любов на смак«, в якій використано коментарі відомих росіян, імена яких внесено Міністерством культури України до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Не буде поширюватися в Україні книга Наталії Малиновської »Записки відьми-практика«, передмову до якої рекламує російські телеканали, задіяні в гібридній війні проти України.

»Не будуть ввозити до України низку дитячих книг та книги авторів радянського періоду, в оформленні яких використовується комуністична символіка і символіка держави-агресора. Також у магазинах не з'явиться книга російського автора Мартіна Догерті «Світ вікінгів. Повсякденне життя Дітей Одіна», в якій фальсифікуються факти, а культурні пам'ятки епохи Київської Русі називаються російськими", – додали в Держкомтелерадіо.

Протягом минулого року Держкомтелерадіо надав 97 відмов у видаванні дозволів на ввезення 477 тис. примірників видань, які мають антиукраїнський зміст. До того ж було складено 27 адміністративно-господарських протоколів щодо порушення правил розповсюдження видавничої продукції. Сума штрафу становила 1 млн 5 тис. 210 грн.

Як писав “Вголос”, через антиукраїнську пропаганду 31 січня у Латвії заборонили російський телеканал.

Нагадаємо, Український журналіст викликав істерику у пропагандистів на росТБ,нагадавши про брехню Путіна.

Також повідомлялось, що на популярному курорті у Карпатах транслювали заборонені російські новини.

ІА "Вголос": НОВИНИ