Державний комітет з телебачення і радіомовлення розширив до 201 книги перелік видань, заборонених для поширення в Україні через зміст, спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання ворожнечі, посягання на права і свободи людини.

Повний список був оприлюднений на сайті Держкомтелерадіо.

До переліку були включені дві російські книги. Крім того, у список увійшли два видання з окупованих районів Донецької та Луганської областей, і чотири, випущені в Україні.

Зокрема, у список увійшла книга Вікторії Путиліної "Чому Україна не Європа", а також книга за спільним авторством Олександра Чаленка, Захара Прилєпіна і Анатолія Шарія "Олесь Бузина. Пророк і мученик".

Олесь Бузина – український публіцист, есеїст, телеведучий. Відомий, серед іншого, книгою "Вурдалак Тарас Шевченко", яка була визнана Прокуратурою України такою, що розпалює міжнаціональну ворожнечу. Убитий у квітні 2015 року.

Минулого разу список оновлювався в серпні – тоді до списку додали ще 9 російських видань. Серед авторів – Дмитро Goblin Пучков, Олександр Дугін, Сергій Доренко, Едуард Лімонов, Олександр Волконський, Павло Губарєв, Сергій Глазьєв, Анатолій Вассерман, Наталія Поклонська, а також десятки інших.

ІА "Вголос": НОВИНИ