Державна служба лікарських засобів і контролю за наркотиками заборонила реалізацію, зберігання та застосування лікарського засобу від хвороб серця Ванатекс.

Про це сповістила прес-служба відомства.

"Через надходження повідомлення від Європейського директорату з якості лікарських засобів про призупинення дії сертифіката відповідності на субстанцію Валсартан виробництва Майлан Лабораторіз Лімітед, Індія (Mylan Laboratories Limited, India) забороняю реалізацію, зберігання та застосування серій 10815, 10116, 10816, 20317 , 30317, 10317, 10717 лікарського засобу Ванатекс, таблетки, вкриті плівковою оболонкою, 80 мг, по 14 таблеток у блістері, по два блістери в картонній коробці, виробництва Фармацевтичний завод Польфарма С. А., Польща (вироблених з субстанції Валсартан виробництва Майлан Лабораторіз Лімітед, Індія)", - сказано в заяві.

Відтак, усі аптеки, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, невідкладно після одержання даного розпорядження мусять перевірити наявність зазначених серій лікарського засобу Ванатекс, і вжити заходів щодо вилучення їх з обігу шляхом знищення та/або повернення постачальнику (виробнику).

Як відомо, Ванатекс використовують для лікування артеріальної гіпертензії, серцевої недостатності і полегшують стан пацієнта після перенесеного інфаркту міокарда.

ІА "Вголос": НОВИНИ