Міський суд Івано-Франківська виніс вирок чоловіку, який неодноразово звертався до правоохоронців з повідомленням про замах на життя президента Володимира Зеленського.

Горе-жартівника засудили на три роки та один місяць позбавлення волі. Відповідний вирок оголосили 4 жовтня. Про це пише «Судовий репортер».

Слідство встановило, що 29 вересня минулого року чоловік надіслав на електронну пошту СБУ та ще 12 скриньок повідомлення про те, що готує в Гуті замах на президента.

Вибухотехніки оглянули в селі Гута резиденцію «Синьогора». Саме там святкував Новий рік глава держави із чиновниками. Жодних вибухових речовин чи пристроїв фахівці не виявили.

У суді чоловік зізнався, що вирішив перевірити, чи готові правоохоронні органи України захистити президента. Він хоче змін в країні, тому надсилав велику кількість листів у різні установи. Затриманий в суді визнав власну провину.

Мати чоловіка розповіла, що йому 34 роки. Він ніколи ніде не працював та живе за її рахунок.

Варто зазначити, що 27 серпня 2020 року обвинуваченого вже засуджували за аналогічний злочин. Повідомлення із закликами про вбивство президента він надсилав у січні та березні 2019 року.

Тоді його засудили умовно, а експерт дійшов до висновку, що в чоловіка – ознаки психічного розладу через вживання психотропних речовин.

Як писав «Вголос», фільм-розслідування “Офшор 95” про офшори президента Зеленського на відеохостингу Youtube вже переглянули понад 1 млн разів.

ІА "Вголос": НОВИНИ