Як повідомляє «Українська правда», про це йдеться в урядовій постанові, яку було затверджено минулого тижня та є в розпорядженні видання.

У документі зазначено, що таке рішення обумовлено необхідністю оптимізації державного сектору економіки та залучення коштів приватних інвесторів у розвиток підприємств.

«Їх подальше збереження в державній власності є недоцільним», – наголошено в пояснювальній записці до документа.  

За пропозиціями уповноважених органів управління до переліку державного майна, що підлягає приватизації, було включено 342 об'єкти.

Зокрема, в добувній промисловості серед них фігурує: державний концерн «Укрторф», відокремлений підрозділ Шахтоуправління «Нововолинське» ДП «Волиньвугілля», Шахта «Південнодонбаська №3 ім. Сургая», Шахта «Дмитрова» ДП «Красноармійськвугілля», Шахта «Центральна» ДП «Красноармійськвугілля», відокремлені підрозділи ДП «Львіввугілля» та інші.

Також у списку є пакет акцій 16,5% Шахти ім. Засядька, та 50,5% ТОВ «Керамнадра».

В енергетичній галузі це: «Центренерго» – 78% акцій, «Донбасенерго» – 25%, Херсонська ТЕЦ, Одеська ТЕЦ, Миколаївська ТЕЦ та пакети акцій обленерго.

У нафтогазовій галузі – пакети акцій міськгазів.

У сільськогосподарській галузі – ДП «Конярство України» (близько 40 тисяч га землі), Яготинський цукровий завод, ДП «Чутове» та інші.

У транспортній галузі: Гайворонський тепловозремонтний завод, Івано-Франківський локомотивремонтний завод, ТОВ «Торговий флот Донбасу», Авіакомпанія «Горлиця», авіаційне підприємство «Універсал Авіа».

У будівельній галузі: ПАТ «Дніпрометробуд».

У хімічній промисловості: Сумихімпром, Одеський припортовий завод, АК «Свема».

Також у списку фігурує ПАТ «Президент Готель», ПАТ «Атомпрофоздоровниця», ПАТ «Укрнафтопродукт».  

У цьому списку фігурують також підприємства, які було виключено з переліку об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації.

Зокрема, йдеться про 13 портів, ПАТ «Українське дунайське пароплавство», українська будівельна корпорація «Укрбуд» та інші.

ІА "Вголос": НОВИНИ