Такі результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології.

Позицію, що російську мову потрібно усунути з офіційного спілкування, та позицію, що її потрібно зробити другою державною мовою в Україні, підтримують приблизно рівні частки опитаних – 21% та 19% відповідно.

Частка тих, хто вважає, що російську мову потрібно зробити другою державною мовою України, істотно зменшилася: 2013 року таких було 27%, а 2015-го стало 19%.

У Східному та Південному регіонах більше прихильників надання російській мові статусу другої державної, ніж у Західному та Центральному. Натомість у Західному та Центральному регіонах більше, ніж у Південному та Східному, прихильників усунення російської мови з офіційного спілкування у всій Україні.

Варіант надання російській мові статусу другої офіційної мови тільки в тих місцевостях, більшість населення яких цього бажає, підтримує найбільша частка населення у всіх регіонах України.

За результатами опитування, в разі проведення референдуму щодо надання російській мові статусу другої державної майже половина населення – 48% – проголосувала б «проти» і лише третина – 33% – «за». Ще 9% не взяли б участі в голосуванні та 10% не змогли б визначитися.

Опитування проводили з 14 по 24 лютого методом особистого інтерв'ю. Було опитано 2013 респондентів від 18 років, які мешкають у 108 населених пунктах усіх областей України, крім АР Крим.

ІА "Вголос": НОВИНИ