З січня 2019 року уряд збільшить виплати по догляду за новонародженими на 1 626 гривень на місяць, тобто, майже втричі. Батьки, у яких народилась дитина, зможуть отримувати 2 486 гривень державної допомоги щомісяця.
Про це інформує Кабінет Міністрів України.

Зазначається, що ці виплати передбачені в межах програми державного відшкодування витрат молодих сімей на муніципальних нянь. Проте отримувати таку допомогу зможуть не лише батьки, котрі мають намір найняти няню, але й ті, хто планує брати декретну відпустку на три роки.

«Це додатково до щомісячних виплат на дитину, які жінка законно отримуватиме впродовж трьох років декретної відпустки. Ця компенсація виплачуватиметься управлінням соціального захисту населення наприкінці кожного місяця і автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років», — йдеться у повідомленні уряду.

У Кабінеті Міністрів сподіваються, що виплата таких компенсацій стимулюватиме молодих батьків наймати нянь і збільшувати зайнятість населення.

«Як це виглядатиме на практиці? Мама самостійно обирає няню, укладає з нею цивільно-правовий договір, який, до слова, не потребуватиме нотаріального завірення. Далі мама має подати документи в управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги »муніципальна няня", — пояснюють на сайті уряду.

Як писав «Вголос», із 1 січня 2019 року в Україні почав діяти проект “муніципальна няня”.

ІА "Вголос": НОВИНИ