В Україні тривають зйомки пригодницького фільму «Шевченко: перший самурай» з елементами фантастики та вестерну.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Повідомляється, що декілька років тому Уряд запровадивініціативу підтримки розвитку українського кіно. Завдяки цій ініціативі в Україні почали знімати все більше якісних фільмів.

Один з них - «Шевченко: перший самурай».

Стрічка містить елементи фантастики та вестерна.

зазначається, що ця кінострічка - незвичайний погляд на постать видатного українця, який у стрічі володіє ще й східними єдиноборствами.

Загальний бюджет картини - 24,5 млн грн, з них 19,6 млн грн виділив Уряд.

За словами Володимира Гройсмана, в Україні розвивається індустрія кіновиробництва. З'являється все більше талановитих акторів, режисерів, монтажерів, сценаристів. Кіноіндустрія йде шляхом створення якісних конкурентних умов. Вже відзняті 76 українських фільми, 72 - у роботі. Головне, що українці починають ходити до кінотеатрів на українське кіно, яке демонструє високу якість.

Він зауважив, що Уряд підготував пропозиції щодо удосконалення українських законів для більшої підтримки кіноіндустрії.

«Ми зробимо все, щоб ці закони були ухвалені. Тоді в нас зніматимуть кіно не тільки українські митці, а й відомі світові компанії. Головне, ми знаємо, як це зробити», - наголосив глава Уряду.

Як писав «Вголос», виставка художника Олександра Грехова “Квантовий стрибок Шевченка” відкрилась на станції метро Тараса Шевченка в Києві. Своїми роботами автор хотів показати українського поета в образі відомих кіногероїв та історичних постатей.

ІА "Вголос": НОВИНИ