У неділю, 24 березня, прикордонники не пропустили в Україну двох російських акторів, котрі раніше незаконно відвідували Крим.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Одного російського актора виявили в аеропорту «Бориспіль», він прилетів рейсом із Мінська. Інший російський актор прилетів до України через аеропорт Одеси і планував узяти участь у зйомках серіалу.

Громадянам РФ заборонили з'їзд до України на три роки. За даними "Української правди", мова йде про акторів Володимира Селезньова й Ольгу Філіппову.

Зазначається, що за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї склали 800 адмінпротоколів.

Крім цього, через це правопорушення 310 іноземцям відмовили у перетині державного кордону. Від початку року заборону на в’їзд в Україну отримали 35 іноземних діячів культури та мистецтва.

Також Держприкордонслужба закликає громадян, профспілки, установи та громадські організації, які запрошують в Україну іноземців та осіб без громадянства, з’ясовувати у них, чи не відвідували вони анексований Крим та окупований Донбас.

Нагадаємо, що українського фотографа не впустили на територію Росії.

Додамо, прикордонники розповіли, скількох росіян не впустили до України.

ІА "Вголос": НОВИНИ