Про це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов повідомив журналістам під час відвідання навчального центру Національної гвардії України в Нових Петрівцях Київської області, передає РНБО.

Після передачі військовим сертифікатів на нову та модернізовану техніку для потреб АТО Президент України, секретар РНБО разом з присутніми оглянули представлену військову техніку українського та іноземного виробництва: броньовані автомобілі, спеціалізовані машини швидкої допомоги для військових, засоби протибатарейної боротьби, радіорозвідки, безпілотні літальні апарати, машини управління, радіостанції та нові засоби зв’язку для блокпостів й оперативного зв’язку, обладнання для радіоперешкод.

Олександр Турчинов зауважив, що бронеавтомобілі потребують доопрацювання, найближчим часом Державний концерн «Укроборонпром» переобладнає їх для потреб армії. «Ці «Саксони» надійшли без зброї, ми ставитимемо на них бойовий блок, який має забезпечити ефективне вогневе прикриття Національній гвардії або іншим підрозділам, яким їх постачатимуть», – наголосив він.

У цьому контексті секретар РНБО наголосив: тільки-но бронеавтомобілі пройдуть випробування на полігоні, «вони одразу надійдуть на озброєння наших військових».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ