З анексованого Криму назад до Україну планують депортувати Наталю Кудуєву й її доньку Анастасію, які переїхали з Києва, скаржачись на переслідування. Про це повідомляє «Оглядач».

Кудуєва стала популярним персонажем російської пропаганди після 9 травня 2016 року, коли в центрі Києва учасник АТО Віталій Регор зірвав із неї георгіївську стрічку. Після інциденту вона виїхала в окупований Крим.

Там Наталя з донькою зареєструвалися в одному селі, але там роботи не знайшли, тому переїхали до Ялти.

Зараз вони живуть у маленькій орендованій квартирі практично без зручностей, заледве зводячи кінці з кінцями. Але і на цьому випробування не закінчилися, тепер їх хочуть позбавити кримської прописки.

«Приходив дільничний і сказав, що, оскільки ми прописані там, де фактично не живемо, то через суд нас будуть виписувати», — бідкається Наталя.

У неї з донькою є посвідка на проживання в Росії, вони хочуть також отримати довідку носія російської мови, а потім і громадянство, але без прописки це неможливо. Тепер над сім'єю зависла перспектива депортації на Батьківщину. Кудуєву така можливість дуже лякає.

«Там немає життя ні для Насті, ні мені. Роботу годі й шукати, жити нема де, вчитися Настя також у школу не піде», — скаржиться зрадниця.

Як повідомляв «Вголос», через георгіївські стрічки в’їзд до України на три роки заборонили двом іноземцям.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ