В України велика проблема по лінії ПВО (протиповітряної оборони) і Військово-Морських сил. Та якщо у межах ПВО у нас ще є радянські системи у менш-більш нормальному стані, які ще років 10-15 послужать, то у ВМС – просто катастрофа, ще й враховуючи те, що ми суверенітет над Азовським морем втратили.

Про це «Вголосу» розповів військовий експерт Олег Стариков.

«І якщо не нарощуватимемо потуги Військово-Морських Сил, то втратимо ще й над Чорним морем», - уточнив він.

Тому, за його словами, Україна зацікавлена купувати саме озброєння, бо так вона в політичному та дипломатичному плані дуже добре виглядатиме: мовляв, купуємо зброю для захисту суверенітету та територіальної цілісності держави.

«Натомість американці дали нам два катери «Айленд» і дають ще. До того ж важливо те, що США і НАТО допомагають Україні у тому плані, що постійно їхній флот заходить у наші води, і якби ще домовитися з Румунією, Болгарією та Туреччиною, аби вони так само патрулювати Чорне море, то ми б не дозволили Росії поводитися так, як вона це робить зараз. При цьому будь-яке стратегічне співробітництво зі США автоматично надає нам перевагу в тому, що з Україною починають співпрацювати й інші держави», - резюмував він.

Більше читайте тут: «Головний союзник НАТО: чи з’являться в Україні американські війська?».

ІА "Вголос": НОВИНИ