Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час зустрічі з представниками урядів ЄС та Швейцарії, міжнародних  організацій та народними депутатами, передає Урядовий портал.

Він зазначив, що планується зробити монетизацію в два етапи. Перший – на рівні підприємств - надавачів послуг, другий – на рівні населення. «Монетизація надасть отримувачам субсидій стимули інвестувати в заходи енергоефективності та додаткове джерело щодо їх фінансування. Це є одна з вимог меморандуму з МВФ та передумова для виконання Угоди про Асоціацію України з ЄС в частині впровадження Третього енергетичного пакета», - наголосив Геннадій Зубко.

Концепція монетизації субсидій розроблена експертами Мінрегіону спільно з Світовим банком.

Також Віце-прем’єр-міністр нагадав, що Уряд підготував та направив до Парламента всю необхідну низку законопроектів для масштабної реформи енергоефективності, включаючи законопроект про Фонд енергоефективності. Також Мінрегіон розробив Концепцію реформування галузі теплопостачання,  в якій монетизація – це одна з ключових частин реформи.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ