Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє Урядовий портал.

Він зазначив, що низка інвесторів як з українським, так і іноземним капіталом, готові будувати сміттєпереробні підприємства в Україні.

«Хибно стверджувати, що Україна не приваблює інвесторів. Охочих долучитися до цього бізнесу вистачає. Уряд усвідомлює, аби вийти з сміттєвого колапсу, Україні потрібні як інвестори, так і запровадження принципу розширеної відповідальності виробника. Працюючи над Стратегією, ми також паралельно ведемо роботу щодо створення належних умов, які б заохочували бізнес до інвестування в екологічно безпечні технології з переробки та утилізації відходів», - резюмував Міністр екології та природних ресурсів України.

Водночас він розповів, що Національною стратегією поводження з відходами передбачено зменшення виробництва ТПВ з максимальною його переробкою.

«Ми пропонуємо розділяти сміття вдома на два види, а потім відсортовувати його на сортувальних лініях та використовувати  максимально вторинну сировину замість захоронення її на полігонах»,  - розповів Остап Семерак.

 

 «Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ