Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука, передає УНН.

«Якщо взяти за зразок миротворчі операції, які проводилися на Балканах, і порівняти з площею тих країн і площею неконтрольованих територій на Донбасі, то за нашими оцінками, кількість миротворців має сягати від 40 до 60 тис. осіб. Тому що потрібно мати на увазі, що миротворці мають забезпечувати мир по всій неконтрольованій території, а не тільки або вздовж кордону, або вздовж лінії розмежування, як це пропонує Росія», - сказав він.

Щодо національного складу місії, на думку заступника міністра, це мають бути представники нейтральних країн.

«Жодним чином там не мають бути присутні представники Росії, а також країн, які є сателітами РФ, наприклад Вірменії, Казахстану та інших», - додав він.

«Виходячи з того, що зазвичай такі дії, вони вимагають чималих коштів і забезпечення миротворців здійснюється на належному рівні, то я думаю, що проблем з недостатками бажаючих не буде. Останнім часом дуже активну діяльність у цьому напрямку здійснюють представники такої країни, як Бангладеш», - зауважив Георгій Тука.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ