Генпрокуратура Узбекистану повідомила про пред'явлення звинувачень старшій дочці колишнього президента країни Гульнарі Карімовій за кількома статтями Кримінального кодексу (КК), пише «Сегодня».

«Карімовій пред'явлено звинувачення за низкою статей Кримінального кодексу (168, 178, 182, 189, 228 і 243). У відношенні неї обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту», – йдеться в повідомленні відомства.

Як говориться в повідомленні управління по боротьбі з оргзлочинністю і корупцією Генпрокуратури Узбекистану, вироком Ташкентського обласного суду у кримінальних справах від 21 серпня 2015 року Гульнара Карімова визнана винною в скоєнні інкримінованих злочинів. Їй призначено покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Відзначається, що вина Карімової в скоєнні даних злочинів доведена показаннями членів організованої злочинної групи, свідків, потерпілих, даними перевірок діяльності підконтрольних організованій групі 45 господарюючих суб’єктів і 16 офшорних компаній, а також вилученими письмовими і речовими доказами, висновками експертиз та іншими доказами, зібраними по справі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ