Як повідомляє видання «0312», підсудний Вадим Балабохін зізнався у скоєнні злочину, проте лише частково погодився з обвинувальним вироком.

У суді він пояснив, що відрізав собаці голову в цілях самозахисту.

«Так, не заперечую той факт, що я винуватий, оскільки відрізав голову. Я виносив сміття, а собака накинувся на мене. Це був самозахист», – відзначив Балабохін.

Водночас чоловік додав, що поклав відрізану голову тварини в пакет, із яким ходив містом близько 15-ти хвилин, а не впродовж години, як це зазначали правоохоронці та очевидці події.

Під час судового засідання було з’ясовано, що житель Ужгорода перебуває на обліку в наркодиспансері та страждає на психічні розлади.

Наступне судове засідання відбудеться 7 червня.

Нагадаємо, підсудного звинувачують за ч. 1 ст. 299 (знущання над тваринами, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських мотивів) КК України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт строком до 6-ти місяців.

Як писав «Вголос», інцидент із вбивством собаки стався 28 лютого в Ужгороді. За розповідями очевидців, після злочину чоловік ще якийсь час бігав містом з відрізаною головою тварини та двома ножами.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ