Ексдиректор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович заявив, що президент Володимир Зеленський однозначно є «малоросом» як актор і культурний діяч. Ознаки цього, на його думку, вже є і в політиці Зеленського.

Про це він сказав в ефірі програми Bihus.Info «Рольові Ігри».

В'ятрович зазначив, що культурні підходи Зеленського є малоросійськими і далекими від розуміння української культури.

Водночас він зауважив, що ознаки «малоросійства» Зеленського проявилися вже у тому, що у Бабиному Яру не було офіційних заходів, і на таких заходах не був присутній Зеленський як президент.

«Це - відсутність уваги до пам’яті, до важливих питань, пов’язаних з минулим країни. Це - теж основа малоросійства. Він має ще можливості для того, щоб показати, що Зеленський-актор і Зеленський-президент - це трошки різні люди. Але хотілося б, щоб це робилося активніше та більш впевнено. Бо такі помилки, як з Бабиним Яром, - досить помітні і дуже викличні», - сказав колишній директор Інституту національної пам’яті.

Те, що Зеленський з’явився 29 вересня у Бабиному Яру в приватному порядку і лише увечері, після суспільного обурення, В’ятрович назвав «дітвацтвом».

Як писав «Вголос», В’ятровича звільнили з посади голови Інституту нацпам’яті. Своє звільнення підтвердив і сам В’ятрович та опублікував відеозвернення. Зокрема, він написав, що завершив каденцію на посаді голови Українського інституту національної пам’яті.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ