В неділю, 11 серпня, на Храмовій горі Єрусалиму відбулися зіткнення між мусульманами, присутніми на молінні в честь свята Ід аль-а́дха (Курбан-байрам), і силами поліції.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається, мусульмани зчепилися з іудеями біля входу на територію святині, після чого втрутилася поліція. Щоб розсіяти натовп, поліцейські застосовували світлошумові гранати.

Внаслідок сутички, постраждало декілька людей з обох сторін.

Видання зазначає, що в дні ісламських свят Храмова гора зазвичай закрита для відвідувачів, які не сповідують іслам. Але цього року Ід аль-а́дха збігся з Дев'ятим ава, національним днем жалоби єврейського народу - днем, коли були зруйновані Перший і Другий Єрусалимські храми.

Тому деякі іудейські організації звернулися до влади забезпечити їм доступ на Храмову гору. Однак поліція з метою безпеки заборонила юдеям вхід у святиню, де зібралися понад 80 тис. мусульман, що відзначають Ід аль-а́дха.

Палестинці, в свою чергу, вирішили, що ізраїльтяни збираються взяти штурмом мечеть. Аль-Акса. Мусульман, що зібралися на Храмовій горі, закликали не розходитися і не дозволити юдеям увійти на її територію. Після цього відбулися зіткнення між сторонами, через що втрутилася поліція.

Нагадаємо, в Румунії тисячі людей вийшли на акцію протесту.

ІА "Вголос": НОВИНИ