За результатами моніторингу НАЗК виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення, що свідчить про незаконне збагачення на понад 9 млн грн виконувача обов'язків мера Запоріжжя Анатолія Куртєва.

У повідомленні на сайті НАЗК йдеться про те, що у серпні 2022 року під час обшуку помешкання, яке Куртєв орендував спільно зі своїм помічником, детективи НАБУ виявили та вилучили майже 600 тис. грн, 230 тис. дол. США та 650 євро.

Зауважується, що цей обшук здійснювався у межах досудового розслідування у кримінальному провадженні, до якого ймовірно причетний секретар міськради.

У НАЗК додали, що у виправленій декларації за 2020 рік Куртєв вказав, що грошових активів не має, а відомості з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків свідчать, що його доходи за 2021 та 2022 роки не дозволяли накопичити вилучену суму.

Крім того, факт користування ним вказаною квартирою був підтверджений свідками та інформацією з камер відеоспостереження.

Так, за результатами моніторингу способу життя, НАЗК виявили ознаки корупційного кримінального правопорушення - незаконного збагачення, відповідальність за яке передбачено ст. 368-5 Кримінального кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ