Передає офіційний сайт Міністерства оборони України

До унікальної збірки увійшли пісні, які написали воїни — учасники Антитерористичної операції на сході України, перебуваючи на межі життя і смерті. У єдине ціле їх зібрала організатор та координатор проекту журналістка та промо-менеджер артистів Галина Гузьо. За півтора року було записано п’ятнадцять синглів у симбіозі унікальних дуетів із формацією «Піккардійська Терція», лідером гурту «Антитіла» Тарасом Тополею, співаком Арсеном Мірзояном, Сергієм «Фомою» Фоменко із групи «Мандри», співачками Оксаною Мухою, Аничкою Чеберенчик та Іриною Долею, лідером гурту «Мері» Віктором Винником та фронтменом Kozak System Іваном Леньо, сестрами Тельнюк, співачкою Анастасією Приходько, співаком та композитором Павлом Табаковим і співаком Тарасом Гавриком, а також лідером гурту Ot Vinta Юрієм Журавлем.

Цей проект покликаний не тільки розповісти слухачам, що таке фронтові будні, а й є своєрідною психологічною реабілітацією для бійців. Над ним дуже творчо, щиро та віддано працювало багато людей. Цей альбом — такий собі документ нинішнього часу, чесний, правдивий, людський. Адже новини та відеохроніки стануть історією, а емоції і переживання у цих піснях житимуть вічно.

Під час концерту-презентації альбому “#Пісні війни” наживу прозвучали всі пісні, що увійшли до збірки. Організаторам проекту вдалося в один день зібрати майже усіх виконавців: бійців та артистів.

Слід відзначити, що для випуску компакт-дисків зі збіркою “#Пісні війни” українці з усього світу зібрали 400 тисяч гривень. Наклад збірки склав 5 тисяч примірників. Перша тисяча компакт-дисків із піснями вже на передовій. Решта — потрапить у школи Донбасу та військові частини. А самі “#Пісні війни” будуть у вільному доступі у мережі Інтернет.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ