Про це Мурадов сказав 21 червня в ефірі радіо «Спутник в Крыму», повідомляє РИА Новости Крым.

«Хочу попередити всіх людей, що це не просто відверта провокація, а ще й велика небезпека. Половину зачистять, заарештують, а потім люди плакатимуть і говоритимуть: «Що ж я наробив?!» Не можна піддаватися на ці провокації», – висловив свою думку Мурадов.

Російський віце-прем'єр Криму вважає, що рішення кримчан їхати за біометричними паспортами на материкову Україну означатиме зраду «вибору» на невизнаному світом «референдумі» 16 березня 2014 року.

Як відомо, щоб скористатися безвізовим режимом з ЄС від 11 червня, українцям треба мати біометричний паспорт і , якщо попросять прикордонники – довести мету й умови поїздки, свою платоспроможність тощо.

11 червня набрала чинності візова лібералізація для українців при короткотермінових подорожах до країн ЄС і «шенгену» (до 90 днів впродовж кожних 180 днів без права працевлаштування). Безвізовий режим стосується всіх держав-членів Європейського союзу, крім Великої Британії й Ірландії, а також країн «шенгенської зони» з-поза меж ЄС. Цей режим наразі не стосується так званих «заморських володінь» Нідерландів і Франції.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ