Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті НАБУ.

«14 лютого в аеропорту «Бориспіль» детективи НАБУ та прокурори САП… затримали Одеського міського голову та його заступника, яких підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України («Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем»)», – йдеться в повідомленні.

У НАБУ додали, що наразі з усіма підозрюваними виконуються слідчі та процесуальні дії.

«Також вирішується питання про обрання запобіжних заходів», – йдеться в повідомленні.  

Як писав «Вголос», сьогодні міського голову Одеси затримали прикордонники в аеропорту «Бориспіль» і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро України. Труханову також відразу вручили підозру.

Під час затримання в аеропорту «Бориспіль» міський голова Одеси Геннадій Труханов не чинив опору прикордонникам.

Нагадаємо, 13 лютого стало відомо, що НАБУ доставила в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Вранці 14 лютого у НАБУ офіційно оголосили про факт повідомлення підозри. 

За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ