Фахівець контролюватиме команду, що працює над Core ML і Siri, пише «The Verge».

Core ML – це система навчання Apple для додатків. Це допомагає розробникам легко запускати інструменти штучного інтелекту на мобільних пристроях, і для Apple важливо зберегти лідерство в сфері найсучасніших додатків в світі. Також Джаннандреа продовжить працювати над технологіями, які включають обробку мови і тексту і надання корисної інформації користувачам. Цей функціонал в Apple використовується в Siri.

Ця робота підпадає під категорію «природного розуміння мови» або NLU, під-галузі штучного інтелекту, яка призначена для навчання комп'ютерів розумінню людської мови. Це неймовірно складно, але Джаннандреа сказав, що вважає, що це найбільш захоплююча частина ШІ. В інтерв'ю 2017 року його навіть згадав про розуміння природної мови як про «святий Грааль для прикладного штучного інтелекту».

Siri була представлена ​​в 2011 році, але відтоді її розвиток загальмувався і багато в чому, Siri – всього лише автовідповідач. Зараз вона вже не може конкурувати з такими просунутими голосовими асистентами, як Amazon Alexa або помічник Google. Apple неодноразово піддавалася критиці через те, що Siri абсолютно не відповідає сучасним вимогам.

Перед тим, як перейти в Apple, Джон Джаннандреа працював вісім років в Google, де також займався технологіями машинного навчання. Крім цього, він заснував стартапи Tellme Networks і Metaweb Technologies. TellMe керував телефонною лінією, яка використовувала розпізнавання голосу, щоб відповідати на запити абонентів про такі речі, як погода і фондовий ринок.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ