Інциденти сталися на міському пляжі, розташованому на березі річки Парана.

«Всього постраждали понад 60 людей», – розповіла заступник міського управління охорони здоров'я Габріела Кінтанілья.

Серед постраждалих семеро дітей. Двоє із них отримали серйозні поранення.

Здебільшого укуси піраній зафіксовані на руках потерпілих.

«Подібне відбулося вперше. Постраждалі зверталися до нас з укусами піраній на руках і на ногах. Приходили люди, у яких піраньї буквально відкушували шматки м'яса», – розповів виданню La Capital представник медичної служби Густаво Сентуріон.

У річці Парана в районі Росаріо водяться два типи прісноводних піраній – Pygocentrus nattereri і Serrasalmus spilopleura. Вони досягають 33 сантиметрів у довжину і можуть важити до 3,8 кілограм.

Останні десять днів у центральних провінціях Аргентини, в тому числі і провінції Санта-Фе, де розташоване Росаріо, спека досягає 38 градусів. Багато місцевих мешканців використовують різдвяні канікули, щоб відпочити на річкових пляжах Парани.

Вже опівдні місцева влада закрила пляж для купання і скерувала в район події посилені наряди поліції. В інтерв'ю місцевим ЗМІ біологи розповіли, що піраньї стають більш агресивними при високих температурах. У тому випадку, якщо зграя піраній відчує у воді залишки крові, можливі масові напади піраній на людей – що, на думку фахівців, і сталося на пляжі Росаріо.

Піраньї, що мешкають у водах Амазонки і деяких інших річок Південної Америки, вважаються найбільш агресивними рибами на Землі. Вони ніколи не пропускають можливості напасти на тварин чи птахів. Вони нападають величезними косяками, вириваючи шматки м'яса з тіла жертви. Найчастіше свої дії риби супроводжують характерним «карканням» або «гавкотом».

Джерело: РИА Новости 

ІА "Вголос": НОВИНИ