Про це повідомляють «Подробиці» із посиланням на місцеве видання «Clarín».

Три напівзруйновані кам'яні споруди було виявлено на території національного парку «Тейю Куаре» в провінції Місьйонес. Перша будівля, очевидно, призначалася для проживання, друга – для зберігання речей і продуктів, а третя мала виконувати функції спостережного пункту.

Усередині археологи виявили фарфоровий посуд німецького виробництва та монети часів занепаду Третього рейху. Хоча жодних безпосередніх свідчень призначення комплексу немає, керівник пошуковиків Даніель Шавельсон пояснив виданню, що його віддаленість і важкодоступність свідчать про «німецькі» версії.

На думку аргентинських фахівців, притулок у джунглях так і не використали десятки втікачів – функціонерів НСДАП та інших нацистів, оскільки після приїзду в Аргентину ті зрозуміли, що можуть спокійно жити у великих містах без побоювань за своє життя і свободу.

Після поразки Німеччини у Другій світовій війні багато німецьких нацистів спробували уникнути переслідування, виїхавши в країни Латинської Америки. Найвідомішим утікачем в Аргентину став співробітник гестапо Адольф Ейхман, якого вистежили і вивезли до Ізраїлю 1960 року агенти «Моссаду».

ІА "Вголос": НОВИНИ