Про це повідомив міністр внутрішніх справ Вольфганг Сойотко, передає ТСН.

Повідомляють, що підвал, можливо, залишать, але зверху буде нова будова, яку віддадуть в користування благодійної організації або державного відомства.

Разом з тим зазначають, що, хоча виконавча влада вже санкціонувала це рішення, його ще мусить схвалити парламент. Заяві міністра передував тривалий процес узгодження в державних структурах, за результатами якого вирішили, що єдиний можливий варіант – вилучення будинку з виплатою компенсації власнику.

Зі свого боку, австрійська влада мотивувала свій намір тим, що не хоче допустити утворення в Браунау-на-Інні місця, якому б поклонялись неонацисти. Як відомо, будівлю, в якій народився Гітлер, нацисти викупили в 1938 році. Після падіння Третього рейху, в 1952 році дім повернули родині Поммер. У наступні роки в ньому розташовувалися різні гуманітарні установи, з 2011 року будинок пустує. Навпроти встановлено меморіал жертвам режиму Гітлера з написом «За свободу, мир і демократію. Не допустимо фашизму знову, мільйони загиблих просять нас про це».
 

ІА "Вголос": НОВИНИ