Науковці з ОАЕ вивели нову породу бджіл. Комахи дуже дуже витривалі, їм не страшні ні холоди, ні спека. Цю породу бджіл вивели схрещуванням їхніх двох західноєвропейських родичів — лігустіки та країнської (карніка) бджоли. Про це повідомляють podrobnosti.ua.

«Вони взяли найкращі ознаки кожного виду і створили новий штам — «Саскатраз», — розповідає працівник компанії з розвитку бджільництва Шейх Салем Бін Султан Аль Квісімі.

У цих комах в генах закладена здатність виживати в екстремальних умовах. Незвичні комахи стали результатом 11-річної клопіткої праці, тисяч експериментів та досліджень.

Витратили на створення унікального виду склали $20 млн. Та бджолярі радіють — тепер медовому виробництву ніщо не загрожуватиме. Адже останні 4 р. бджоли у всьому світі масово гинули через поширення хвороб, використання пестицидів та знищення полів.

«Коли ваша бджола здорова та сильна, вона може долати труднощі — екологічні та сезонні. Тому ми запросили експертів із усього світу і створили новий штам бджіл. Це допоможе нам вирощувати більше бджіл за короткий час», - розповідає Шейх Салем Бін Султан Аль Квісімі.

Для витривалих комах навіть побудували спеціальні вулики. 

Зараз на цій фермі живе приблизно 50 мільйонів бджіл «Саскатраз». Завдяки цим трудівницям за рік можна буде зібрати - до 15 тонн меду.

ІА "Вголос": НОВИНИ