Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Цех розмістили у приміщенні складу, де в антисанітарних умовах виготовлялася кава без дотримання будь-яких технологій та стандартів. Рецептуру організатори прочитали в Інтернеті, інгредієнти додавали на власний розсуд.

Під час обшуку приміщення горе-виробники не змогли пред’явити поліцейським жодних документів, які б підтверджували походження та якість товару.

Працівники поліції встановили, що зловмисники продавали продукцію  оптом і вроздріб підприємцям не лише з Херсонської, а й інших областей України. Ціну ставили трохи нижчу за оригінал. У свою чергу, підприємці постачали підроблену каву у невеликі кіоски, магазини та бази.

"Зразки вилученої продукції направлені на експертизу для перевірки на наявність у каві шкідливих речовин, які становлять загрозу життю і здоров’ю людей", - повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП в Херсонській області Віктор Баранецький.

Поліцейські вилучили обладнання, за допомогою якого виготовлялася кава. Це звичайна бетономішалка, у якій зловмисники змішували інгредієнти невідомого походження, та станки по виготовленню упаковки відомої марки. Також вилучені кошти, отриманні від протиправної діяльності.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ