Про таке заявив в ефірі "5 каналу" демобілізований військовослужбовець батальйону "Донбас" Нацгвардії України Сергій Хилько.

"Коли ми другий раз зайшли, перший раз це була розвідка боєм, тоді тільки околицю Іловайська побачили, я не брав участі в цьому, там загинули наші бійці. А коли ми заходили, це, здається, було або 17, або 18 серпня в обід, то тоді, як пізніше з’ясувалося, співвідношення було 1:3. Тобто на нашого одного бійця, який був в самому Іловайську, вони були навколо і за нами на кордоні стояли, то співвідношення було десь 1:3. Там близько 100 людей (бійців ЗСУ) було, ми приблизно рахували. А проти нас було десь людей 180 (російських військових ). Це було від 18-19 серпня. І там була операція, коли (українські війська) мали закрити ззаду, з того боку Іловайськ, ту сторону, яку контролювали бойовики, але з якихось причин це не вийшло, і туди вже увійшло чоловік 400", – розповів Хилько.

Він також зауважив: "У нас було два дні. І якби у ці два дні були якісь більш рішучі дії з боку нашого командування, – бо ми заходили при підтримці всього трьох БМП, і більше у нас нічого важкого не було, – то ми не змогли нічого зробити".

ІА "Вголос": НОВИНИ