Рішення стало результатом протестів, які виникли після запровадження нової податкової політики: вперше в історії Індії уряд вирішив створити єдину для всіх 29 штатів систему оподаткування. Про це пише Громадське за даними CNN.

Раніше товари в різних індійських штатах оподатковувались по-різному. Це створювало незручності при переміщенні товарів країною та додаткові митні обтяження на товари, які перетинали кордони штатів.

Із початком запровадження нової податкової системи засоби жіночої гігієни почали оподатковуватись за ставкою 12%. Це викликало хвилю обурення та протестів, адже подібні товари, зокрема контрацептиви, оподатковувались за ставкою 0%.

Внаслідок низки демонстрацій уряд вирішив скасувати податок на жіночі засоби гігієни.

«Матері та сестри Індії будуть раді почути, що засоби жіночої гігієни були на 100% виключені з-під оподаткування новим податком», — повідомив виконувач обов'язків міністра фінансів Індії Піюш Ґоял.

Нагадаємо, раніше в індійському місті Велика Нойда поблизу Нью-Делі шестиповерховий будинок впав на сусідній будівельний майданчик. За даними індійського телебачення, в будинку проживало кілька десятків сімей.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ