Про це повідомляє ВВС України

Це звернення вона приурочила до п'ятої річниці жорстокого групового зґвалтування та вбивства 23-річної студентки Джиоті Сінгха, чия смерть викликала національні протести.

"За останні п'ять років ніщо не змінилося", - розповіла ВВС пані Малівал, начальник Комісії у справах жінок у Делі.

"Делі залишається столицею зґвалтувань. Минулого місяця сталося два зґвалтування 1,5-річних дітей та одне групове зґвалтування семирічної дівчинки", - додала вона.

В середньому, за її словами, у Делі щоденно ґвалтують трьох дівчаток та шістьох жінок.

Індія змінила свої закони про зґвалтування внаслідок протесту п'ять років тому, зокрема, прискорили судові розгляди таких справ та змусили поліцейських серйозніше ставитися до звинувачень у зґвалтуванні та сексуальному насильстві, повідомляє редактор BBC в Південній Азії Джил МакГіверінг.

За словами Сваті Малівал у суспільстві стали серйозніше ставитися до повідомлень про зґвалтування, але це не вирішило проблему.

У своєму листі пані Малівал наполегливо закликає прем'єр-міністра Індії піти далі і карати ґвалтівників дітей впродовж півроку.

Мати Джиоті Сінгха все ще не добилася справедливості, розповідає вона, бо, хоча злочинців визнали винними і засудили до страти, вирок поки не виконали.

ІА "Вголос": НОВИНИ