Про це повідомляє Польське радіо

Про плани публікації висновку Інституту судових експертиз ІНП повідомив напередодні, у вівторок 9 січня. Приводом стала постанова Районного суду в Ґданську, який розглянув скаргу уповноваженого Лєха Валенси на рішення білостоцького ІНП про припинення розслідування підробки Службою безпеки документів з категорії «таємний співробітник – Болєк» і рекомендував провести подальше розслідування цього питання та підготувати нову оцінку графологів.

Інститут національної пам’яті підкреслив, що суд не поставив під сумнів висновків ІНП про достовірність документів з папки «Болєка». Додаткова оцінка графологів потрібна з огляду на «значення цієї справи для Лєха Валенси та історії Польщі», – інформує ІНП.

Голова польського Інституту національної пам’яті Ярослав Шарек прокоментував, що до Лєха Валенси Інститут ставиться як до всіх інших громадян: «Суттю великого руху „Солідарність” було те, що кожна людина є рівною перед законом, немає рівних і рівніших». Як додав голова ІНП, про ймовірні наступні дії в цій справі вирішуватиме і повідомлятиме прокурорський відділ Інституту.

ІА "Вголос": НОВИНИ