Як повідомили лікарі шпиталю «Val d'Hebron» у Барселоні, це перший в Європі випадок мікроцефалії, призведений вірусом Зіка, передає ВВС з посиланням на іспанське агентство «EFE».

Завідувач відділенням неонатології Фелікс Кастільо розповів, що жінка відмовилася робити аборт, попри те, що на 20-му тижні вагітності у розвитку плода знайшли відхилення.

Дитина з'явилася на світ вчасно у результаті кесаревого розтину. Окружність голови новонародженого виявилася меншою за норму, констатували лікарі.

Медики, яких цитує сайт газети «El Pais», називають стан новонародженого стабільним. Дитина перебуває під постійним наглядом, але не потребує штучної вентиляції легенів, зазначили лікарі.

Зазначимо, що на початку цього року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах лихоманки Зіка загрозою світового масштабу.

Вірус передається людині через комарів або статевим шляхом. Основну небезпеку вірус являє для вагітних, бо може викликати мікроцефалію у дитини. У Бразилії з цим діагнозом вже народилися кілька тисяч малюків.

ІА "Вголос": НОВИНИ