Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє Українська патріотична асоціація «Воля».

Під час свого виступу один з організаторів акції, голова УПА «Воля» та член ГО «Резерву Дивізії «Галичина» Іван Вовк розповів коротко присутнім про історичну значимість українських дивізійників на прикладі життєвого шляху Теодора Барабаша, який після завершення Другої світової війни жив в Іспанії.

«Без права повернення на Батьківщину, пан Барабаш все своє життя присвятив служінню Україні. Він приєднався до Світового Конгресу Вільних Українців, заснував Асоціацію українців в Іспанії, сприяв адаптації і утвердженню у країні Сервантеса представників четвертої хвилі української еміграції. Зокрема, допоміг багатьом землякам у працевлаштуванні, в легалізації тощо. За його клопотання маємо в Мадриді найбільшу на Піренейському півострові греко-католицьку парафію. І дуже прикро, що українці, користуючись плодами діяльності дивізійника, забули про вдячність - судячи з кількості присутніх на цьому заході», - констатував Іван Вовк.

Також перед присутніми виступили керівник іспанського осередку ГО «Сокіл» Євген Вайдич, голова ГО «Яворини» в Іспанії Оксана Чорна та іспанські націоналісти.

Як писав «Вголос», 28 квітня Львовом пройшов Марш Величі Духу на честь 75-річчя створення дивізії «Галичина» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ