Про це повідомила у Facebook народний депутат, волонтер та радник Міністра оборони Тетяна Ричкова.

Вона розповіла, українець Віталій Майданчук живе й працює в італійському курортному містечку Ріміні на березі Адріатичного моря. Але з початком війни на сході Україні він почав активно допомагати українській армії.

«З кривавого літа 2014 року, впадаючи в шок від новин зі сходу України, часом нишком навіть від дружини, Віталій став купувати в Італії б/у реанімобілі для потреб АТО. Десятки їх (без перебільшення!) в складі найрізноманітніших підрозділів вивозили поранених хлопців під Нижньою Кринкою, Вуглегірськом, Дебальцове, під ДАП. Підтвердити мої слова може величезна кількість людей — бійців, медиків, волонтерів. Допомога від Віталія також надходила в госпіталі Дніпра, Києва, Ірпеня, на Фроловську».

За словами Ричкової, влітку 2014-го, коли процедура ввезення, розмитнення, постановки на облік волонтерських автомобілів ще була відсутня, Віталій «купував за свої гроші, за свої гроші фарширував медикаментами, одягом, взуттям, за свої гроші особисто приганяв в Україну і передавав з рук в руки в бригаду, медикам».

Тепер через ввезення найперших двох спецмашин у Віталія виникли проблеми із фіскальною службою.

«Станом на зараз вони свинцевим вантажем і штрафними санкціями ДФС (Державна Фіскальна Служба) повисли на цій людині. Сьогодні Віталій не може навіть приїхати на могилу до батька в Україні, а на його майно накладено арешт», — зазначила Тетяна Рачкова.

«Завдяки йому врятовані сотні (!!!) життів! Машини, передані ним в АТО, в буквальному сенсі слова просякнуті кров’ю наших поранених бійців. А вся вина його тільки в тому, що він не забив на свою батьківщину, що не відморозився під слушним приводом, а зробив і робить більше, аніж деякі фонди», — наголосила нардеп.

ІА "Вголос": НОВИНИ