Міністр зв'язку Ізраїлю Аюб Кара в неділю, 6 серпня, повідомив про те, що має намір ініціювати відкликання акредитацій та доволів на роботу в журналістів Al Jazeera, а також звернеться до кабельних та супутникових операторів, аби ті припинили транслювати англо- та арабськомовну версію каналу, повідомляє DW з посиланням на агенцію dpa.

Аюб Кара звинуватив Al Jazeera в тому, що канал є «інструментом» «Ісламської держави», шиїтського Ірану та його союзника ліванської «Хезболли», а також палестинського руху ХАМАС. Він також зазначив, що такі країни як Саудівська Аравія та Єгипет «дійшли висновку, що Al Jazeera закликає до тероризму та релігійного екстремізму».

В Al Jazeera заявили про те, що засмучені рішенням влади Ізраїлю та вживатимуть відповідних юридичних кроків. «Al Jazeera висловлює жаль з приводу таких дій держави, яку називають єдиною демократичною на Близькому Сході, та вважає їх небезпечними», – зазначив представник телеканалу в коментарі агентству AFP. Він також висловив здивування, що ізраїльський міністр для виправдання таких дій послався на рішення Саудівської Аравії та Єгипту.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху звинуватив телеканал Al Jazeera в підбурюванні до насильства поблизу Храмової гори і заявив про намір домогтися закриття його корпункту в Єрусалимі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ