Про це повідомляють «Новини Донбасу» з посиланням на прихильників сепаратистів.

Погодіна затримали 20 червня в Ялті, рішенням суду його заарештували на 40 діб. Російська влада у відповідності з угодами з Інтерполом запустила процедуру підготовки бойовика до екстрадиції в Україну, де йому загрожує довічне ув'язнення.

Вадим Погодін підозрюється в тому, що в липні 2014 року віддав наказ розстріляти 17-річного воротаря молодіжної команди краматорського «Ававнгарда» Степана Чубенка через його проукраїнську позицію. Бойовикові висунуто звинувачення за двома статтями Кримінального Кодексу України – умисне вбивство групою осіб та незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинені організованою групою що спричинили тяжкі наслідки.

Крім того, як говорять самі прихильники сепаратистів, Погодін брав участь у пограбуваннях, мародерствах і вбивствах повій на окупованій території Донецької області.

17-річний Степан Чубенко зник 23 липня 2014 року на залізничному вокзалі в Донецьку, після того, як приїхав з Києва на шляху до Краматорська. Лише 6 жовтня було знайдено тіло Степана, яка впізнала мати.

Досудове розслідування встановило, що 28 липня 2014 року троє жителів Донецької області в селі Горбачово-Михайлівка Пролетарського району Донецька з вогнепальної зброї вбили молодого хлопця. Були названі підозрювані у вбивстві - Юрій Москальов, Максим Сухомлинов і Вадим Погодін. 

ІА "Вголос": НОВИНИ