Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою №6 спільно зі слідчим відділом Печерського УП ГУНП в м. Києві оголошено про підозру зловмисникам, які пограбували громадянина на суму понад 840 тис. грн. Зловмисники заздалегідь розподілили ролі та розробили план вчинення злочину», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 28 січня 2018 року, згідно з планом, злочинці приїхали до житлового будинку на вул. Коновальця, де і стали очікувати киянина.

Уточнюється, що як тільки чоловік вийшов із будівлі, один із зловмисників вдарив його в ногу, а інший вирвав з рук рюкзак, у якому було 688 250 гривень, 3 410 доларів, 1 420 євро та 80 фунтів стерлінгів. Після цього зловмисники втекли до автомобіля, в якому на них чекав їх спільник, та зникли з місця вчинення злочину.

Під час досудового слідства було встановлено трьох осіб, причетних до вчинення цього злочину. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 186 КК України та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 13 років позбавлення волі.

ІА "Вголос": НОВИНИ