[media=144543,144544,144545,144546] 

У найближчі роки компанія планує використовувати пасажирський квадрокоптер Ehang 184 як аеротаксі у великих містах. Відеоролик з випробуваннями опублікували в інтернеті.

Про це пише Еспресо із посиланням на The Verge.

Електричний квадрокоптер піднімався на висоту 300 метрів, транспортував вантажі масою 230 кілограм, здійснював політ по заданому маршруту протяжністю 15 км, а також розвивав швидкість до 130 км / год. Випробування Ehang 184 проходили в умовах густого туману, у сильну спеку і при потужних поривах вітру.

У польотах брали участь до двох пасажирів, один з яких виконував функції пілота. Як зазначає Verge, Ehang надалі буде здійснювати польоти на автопілоті.

Перед вильотом досить буде вказати координати пункту призначення. У компанії запевняють, що квадрокоптер вже зараз здатний літати в автономному режимі, а також самостійно приземлятися і розпізнавати перешкоди.

Стартап планує використовувати квадрокоптер для транспортування пасажирів у великих містах. У лютому Ehang продемонструє можливості своїх авіатаксі на World Government Summit в Дубаї. Також компанія отримала ліцензію на випробування Ehang 184 в штаті Невада, США.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ