Про це заявив депутат Львівської обласної ради, заступник Голови ВО «Свобода» Олег Панькевич, виступаючи на сесії Бродівської районної ради.

«У проекті обласного бюджету неодноразово вжито слово «оптимізація». За цим словом приховують закриття медичних та освітніх закладів, скорочення мережі та звільнення працівників. Обласна рада минулого скликання не дозволила режимові Януковича провести «оптимізацію» на Львівщині. У тих же областях, де до цього дійшло, школи і лікарні вже деревами поросли, й навряд чи коли-небудь ці заклади повернуться до життя. Тепер влада знову проштовхує цю ідею, намагаючись коштом простих українців рятувати бюджет. Звичайно, ми не підтримуватимемо такий проект обласного бюджету. Ми не погодимося на «оптимізацію», яку нам подають під соусом примарної децентралізації», – зазначив Олег Панькевич.

Він закликав депутатів об’єднати зусилля у вирішенні нагальних проблем, зокрема постачанні води, перевезеннях, проблемі сільської медицини та інше. «Для вирішення цих питань необхідно залучати кошти програм, зокрема, й обласного бюджету. Місцеві громади вже мають досвід участі в конкурсах мікропроектів місцевого розвитку. Цього року на програми, які передбачають співфінансування, передбачено більше коштів, і цією нагодою варто скористатися», - наголосив Олег Панькевич.

ІА "Вголос": НОВИНИ