«Здійснюючи політ безпілотного літального міні-апарату (БПЛА), команда СММ чула здійснені неподалік постріли і черги. Здійснюючи політ міні-БПЛА біля н. п. Чабанівка (підконтрольний уряду, 66 км до північного заходу від Луганська), спостерігачі чули понад 100 пострілів і черг зі стрілецької зброї і великокаліберного кулемета за 400–500 метрів на захід», – йдеться у щоденному звіті Місії. 

Як з'ясувалося, за 700 м на захід від місця, де перебував патруль, знаходилася військова позиція. 

«БПЛА пролітав за 300 метрів на захід від цієї військової позиції, коли спостерігачі почули черги з не менш ніж 4 різних одиниць стрілецької зброї та 1 великокаліберного кулемета за 400–500 метрів на захід. Члени патруля СММ ініціювали процедуру аварійної посадки БПЛА. Політ БПЛА в напрямку спостерігачів супроводжувався чергами зі стрілецької зброї і великокаліберного кулемета, які припинилися, коли БПЛА опинився в межах видимості патруля Місії», – додали в СММ ОБСЄ. 

Наголошується, що пізніше спостерігачі зустріли п'ятьох військовослужбовців ЗСУ, один з яких вибачився за інцидент і сказав, що це він віддав своїм підлеглим наказ стріляти по БПЛА, «оскільки не отримав попереднє попередження про цей політ».

Зазначається, що СММ раніше повідомила про запланований політ офіцерів Збройних сил України при Спільному центрі контролю і координації (СЦКК).

ІА "Вголос": НОВИНИ