Перед цим бійці Нацгвардії та поліціянти жорстко атакували активістів, що намагалися потрапити на засідання з наміром виступити від імені громадськості. Силовики застосували до мітингувальників сльозогінний газ, декільком активістам завдали травм, - пише прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Акція протесту біля Одеської міськради розпочалася перед сесійним засіданням. Її учасники хотіли озвучити перед депутатами низку вимог, зокрема щодо припинення розкрадання бюджетних коштів, регулярних нападів на активістів та відповідальності за численні злочини, насамперед за жахливу трагедію в дитячому таборі «Вікторія», який перебуває в муніципальній власності.

Протестувальники сформували ініціативну групу із 15 осіб на чолі з головою Одеської «Свободи», народним депутатом VII скликання Павлом Кириленком, яка мала пройти в міську раду. Однак на заваді став численний кордон правоохоронців. Спершу вони не давали активістам, серед яких були помічники народного депутата, потрапити на засідання. Згодом один із поліціянтів напав на свободівця, намагаючись його затримати. В результаті виникла сутичка, під час якої правоохоронці застосовували сльозогінний газ, били активістів, зокрема по голові. Деякі з мітингувальників опинилися в травмпункті.

Обурена свавіллям поліції громада одразу пішла в обласну прокуратуру з вимогою зустрічі з головним прокурором області та  подальшої реакції на беззаконня.  Разом із ним зрештою учасники мітингу та журналісти змогли потрапити в сесійну залу Одеської міськради. На той час депутати вже втекли від розгніваної громади через чорний хід і скасували сесію.

«Сьогодні одесити показали, що далі це свавілля й беззаконня влади Труханова вони терпіти не будуть. Багатомільярдна корупція та залякування активістів мають закінчитися. Ми вимагаємо у центральної влади, зокрема Президента України, відреагувати на цю ситуацію, зняти злочинця Труханова з посади і призначити дострокові вибори міської ради й міського голови», – заявив голова Одеської обласної організації ВО «Свобода» Павло Кириленко.

Як уже писав «Вголос», в Одесі вранці почалася сесія міської ради. Під адмінбудівлею розгорнувся протест. Мерія оточена кордоном правоохоронців. Близько тисячі містян вимагали відставки мера Геннадія Труханова та розпуску міськради. 

ІА "Вголос": НОВИНИ