Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Торговця людьми затримали на пероні вокзалу, коли він намагався відправити за кордон трьох жінок-переселенок із зони АТО.

Встановлено, що затриманий разом зі своїм 20-річним братом «співпрацювали» з колишнім співвітчизником, який зараз проживає у Німеччині. Він фінансував операцію, а брати вербували жінок.

Торговці живим товаром знали, що жінки переїхали до Одеси із зони бойових дій, мають неповнолітніх дітей і знаходяться у скрутному матеріальному становищі через відсутність постійного місця роботи. Тому одеситам було легко запевнити жінок, що у Німеччині вони матимуть високі заробітки, займаючись проституцією.

Кожній дівчині обіцяли по 100 євро за годину розваг із клієнтом, які вона повинна була потім поділити навпіл із сутенерами.

Група злочинців діяла злагоджено і навіть розробила систему штрафів. Якщо жінка в процесі оформлення документів змінювала своє бажання виїжджати за кордон, її шантажували вже витраченими на отримання візових та проїзних документів коштами, і вимагали повернення грошей. У Німеччині жінки мали відпрацювати борг.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ