У суді, де ухвалювалося рішення про запобіжний захід Ганула, на його підтримку зібралися представники громадськості, повідомляє Радіо Свобода.

15 червня 23-річному Дем’яну Ганулу було вручено підозру у вчиненні кримінального порушення за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України – умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень правоохоронцю, який був при виконанні службових обов’язків.

Документ із повідомленням про підозру активіст оприлюднив на своїй сторінці в Facebook. В документі зазначається, що співробітник патрульної поліції Одеси отримав синець повіки і садну носу.

Ще один активіст звернувся до прокуратури Одеської області з заявою про вчинення злочину співробітниками поліції. 8 червня Сергій Стерненко також брав участь в протесті проти концерту Ірини Білик в Одесі й отримав перелом носа. Його прооперували, наразі він перебуває в лікарні.

9 червня, перебуваючи з робочою поїздкою в Одесі, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і очільник Національної поліції України Сергій Князєв зустрілися зі Стерненком.

Спілкування керівництва МВС з активістами для преси було закритим.

«Ми зробимо висновки з цього інциденту, також зроблять висновки ці хлопці», – цитує Авакова прес-служба відомства.

Народний депутат Борислав Береза, який був присутній на зустрічі керівництва МВС з активістами в Одесі, заявив, що бере справу під свій депутатський контроль.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ