Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

«20 жовтня, співробітники Управління карного розшуку ГУ НП в Одеській області, 7 управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України та Військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України затримали під час реалізації саморобних вибухових пристроїв 27-річного інженера однієї з військових частин, що дислокується на Одещині», - зазначили в поліції.

Досудовим розслідуванням встановлено, що капітан ЗСУ виготовляв вибухові пристрої, а також незаконно зберігав вибухові речовини. Зокрема, у липні поточного року правоохоронці задокументували факт підконтрольної реалізації громадянину двох конструктивно змінених мобільних телефонів, навчального та бойового електродетонаторів, за що він одержав 2 тисячі 600 гривень.

20 жовтня при реалізації конструктивно-змінених мобільних телефонів та бойових електродетонаторів на суму близько 8 тисяч гривень військового інженера затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за ознаками ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 410 (привласнення військовослужбовцем зброї, боєприпасів, вибухових або інших бойових речовин, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають першочергові слідчі дії.

ІА "Вголос": НОВИНИ